WIN en Dimension Data bundelen hun krachten voor een cloudoplossing die volledig vanuit België wordt beheerd

Share this news

Win lanceert in samenwerking met Dimension Data ‘Win Cloud One’, een cloud computing oplossing voor professionele gebruikers. Deze nieuwe generatie cloud wordt in België beheerd vanuit het datacenter van Win en biedt alle garanties voor de beveiliging, het beheersen en de soevereiniteit van de gegevens.

De gebruikers van de dienst Win Cloud One kunnen snel en eenvoudig hun eigen beveiligde virtuele omgeving opzetten. Dit gebeurt met een klantvriendelijke gebruikersinterface die via hun eigen bedrijfsnetwerk of via het internet toegankelijk is. Dankzij dit IT-model op aanvraag kunnen organisaties hun kosten optimaliseren en hun flexibiliteit en agility verhogen.

End-to-end veiligheidsgarantie
De Cloud, een gevirtualiseerde informatica-omgeving, vormt een ware omwenteling voor de organisatie van bedrijven en overheidsinstellingen. Ze krijgen hiermee immers toegang tot een groot aantal online-diensten, zonder dat ze genoodzaakt zijn om hun eigen IT-infrastructuur te beheren. Deze manier van werken roept echter wel de nodige vragen op met betrekking tot de beveiliging van gegevens en in het bijzonder het gebrek aan garantie in verband met de fysieke locatie ervan en met het toepasselijke wettelijke kader.
Als oplossing voor deze nieuwe behoefte binnen de markt hebben Win en Dimension Data hun professionele gebruikers een Belgische cloudoplossing voorgesteld, zonder risico op verlies van strategische gegevens. Win en Dimension Data sloten hiervoor een partnerschap voor de uitbouw van een specifieke cloudomgeving in het datacenter van Win van Villers-le-Bouillet.

Beproefde technologie
De dienst is gebaseerd op een globale oplossing van Dimension Data waarmee partners snel een dienstenaanbod in de cloud kunnen ontwikkelen. De infrastructuur berust op de meest geavanceerde server- en netwerktechnologieën. Ze wordt aangestuurd door een softwareoplossing die door Dimension Data wordt ontwikkeld en beheerd.

Door zijn eigen netwerk, zijn datacenter en nu ook zijn cloudomgeving zelf te beheren, garandeert Win zijn klanten dat ze de volledige controle en beheersing van hun IT-infrastructuur en gegevens behouden.

Win en Dimension Data commercialiseren samen de dienst voor de terbeschikkingstelling van de infrastructuur alsook de diverse toekomstige applicatiediensten.

Back to news